hirdetés

Elszólta magát vagy sem de a dunaújvárosi röplabdások elnöke Vass Zoltán, szerényen közölte , hogy az Extraliga újoncaként bizony döntőbe várja a fiúkat. Ehhez pedig ausztrál és kanadai válogatott játékosokat hívtak segítségül. Tény kérdése, hogy az újonc Dunaferr férfi röplabda csapata meglepetésre készül, tény, hogy a szakosztály történelmében még nem volt arra példa, hogy külföldi válogatott játékosokat igazoljanak. Az is tény, hogy az Extra liga első fordulójában a dunaújvárosiak meglepetésre elverték a MAFC-ot, akit eddig még sosem győztek le és a csapat egyik vezére az ausztrál Garrett Ethan William volt. A kanadai sztárjátékos Blain Cranston csak pár percet játszott, mert karanténban volt de ezen idő alatt is a hihetetlen megoldásaival már bemutatta, hogy  a Pénzügyőr és a Kazincbarcika eddigi hegemóniáját mindenképp megtörné. Nos az ilyen játékosokat öröm nézni.

 

Az Extraliga első fordulója után sajtótájékoztatón mutatta be a Dunaferr férfi röplabda csapata a két új külföldi válogatott játékosát, akik Ausztráliából és Kanadából érkeztek.  A szakosztály majd 70 éves sporttörténelmében nem volt arra példa, hogy külföldi röplabdásokkal erősítsenek. Nos a DSE úgy tűnik ismét felteszi a szebb napokat látott Dunaújvárost a profi sportélet térképére . A csapat vezetőedzője Tomanóczy Tibor nem titkolta vannak álmaik, picit meglepetésre is készülnek az Extraligában .

Szeretnénk benn maradnia az Extraligában ez a csapatunk fő célja. -monda a vezetőedző Tomanóczy, akinek a szakosztály elnöke Vass Zoltán mosolyogva azért oda szúrta, hogy ő azért ennél többet remél és még sokan vannak így ezzel.

Szerintem mondjuk ki nyugodtan, az Extraliga döntőre bejelentkeztünk ezzel a csapattal – mondta mosolyogva Vass Zoltán a röplabda szakosztály elnöke.

Nos a szakosztály elnök elkotyogta a DSE meglepetését, de jól tette. A csapat komoly zűrt fog okozni az Extraligában a nagy régi többszörös bajnok csapatoknak látván miként játszott és milyen megoldásokkal kergette az őrületbe az ausztrál és a kanadai játékos a MAFC fiait.

Úgy gondolom egy fiatal és erős csapatunk van, hisz van magyar válogatott játékosunk, van legendánk Mészáros Döme révén, akit sikerült itt tartanunk és sikerült Ausztráliából és Kanadából elcsábítani két tehetséges válogatott játékost, akik már be is illeszkedtek de érkezésük igen kalandos volt. Az első főpróba a MAFC ellen jól sikerült bár Blain Cranston épp a meccs előtti napon került ki a karanténból, így nem is nagyon játszattam, de Garrett teljesítménye úgy tudom az újságírókat, az ellenfelet és az online közvetítést néző szurkolókat is meglepte és ennek örülök. -mondta Tomanóczy Tibor, vezetőedző.

Dunaújváros egykoron legendás sportváros volt a hokisok, vagy a focisták révén. ej be szép volt amikor tele volt a jégpálya és mentek a meccsek, az ultrák. De sajnos lekerült a sportelit térképéről a város, amely a sorstól nem volt szép lépés, de talán mindez nem volt véletlen. . A  férfi röpiseknek köszönhetően ugyanis most úgy fest  újra visszatér a sport elitbe a település, amely bizony megérdemli minden lakójával, hogy újra büszkék lehessenek, hogy újra tele legyenek a sportcsarnokok és újra sikk legyen meccsre menni. Bízunk benne a röpisek sikerével, példamutatásával  a többi szakosztály is újra régi fényében fog hamarosan pompázni. Dunaújváros megérdemli.

( turi )