hirdetés

A várakozáson aluli szezonkezdet ellenére továbbra is a rájátszásba jutás a célja az osztrák jégkorongligában az EBEL-ben szereplő Fehérvár AV19 csapatának, és edzőkérdés sincs – közölte Ocskay Gábor szakosztályvezető.
MAC-AV19Ocskay nem titkolta, hogy az előzetesen reméltnél jóval kevesebb pontja van az együttesnek. Mint mondta, amennyiben két győzelemmel többet szereztek volna az eddigi 16 találkozón – és nem az utolsó előtti helyen állnának –, akkor könnyebb lenne a rájátszásba jutás, de így sem reménytelen a helyzet.

Ocskay hangsúlyozta, hogy a csapat alkalmas a rájátszásba kerülésre, ehhez azonban a szezon hátralévő részében sokkal jobb teljesítmény kell. Hozzátette: a jövő feladata a közönség megtartása, a nézők bizalmának visszaszerzése is.

Ocskay Gábor kiemelte, hogy a klubvezetés teljes vállszélességgel Benoit Laporte vezetőedző mögött áll, edzőkérdés fel sem merült. Jelezte, hogy a menedzsment a feltételeket igyekszik biztosítani ahhoz, hogy a tizedik EBEL-szezonjuk jobban sikerüljön, mint az előző.

A játékoskeretben egy változás történt: a kanadai Adam Courchaine a német élvonalba (DEL) távozott, helyére a szintén kanadai Thomas Beauregardot igazolták le. A csatártól gólokat, gólpasszokat vár a vezetés.

Benoit Laporte elmondta, hogy senki sem elégedett a jelenlegi helyezéssel, a játékosok és az edzők szerint is ennél több van a csapatban. Megjegyezte, hogy sok egygólos vereséget szenvedtek az utóbbi időszakban, amiket kis szerencsével győzelmekre válthattak volna. Úgy vélte, hogy a nemzetközi szünet jól jött a csapatnak, új impulzusokat kaptak a válogatott játékosok és a légiósok pihenhettek. Reményét fejezte ki, hogy a következő meccseken több győzelmet aratnak, mert néhány sikerrel a középmezőny elérhető.