hirdetés

Az ág is húzza Vettelt
2018-10-20 00:01

A baj nem jár egyedül: nem elég, hogy a Ferrari ijesztően lassú, Sebastian Vettel az első szabadedzésen elkövetett kihágás miatt rajtbüntetést is kapott a vasárnapi Amerikai Nagydíjra.

vettelBár a második szabadedzésen , a vizes pályán mutatott tempó, az 5 másodperc feletti hátrány megmaradása esetén talán már nem is számít, az biztos, hogy a ferraris Sebastian Vettel még az időmérőn elérendő eredményénél is hátrébb kezdi majd a vasárnapi austini futamot.

A német versenyző még az Amerikai Nagydíj szintén esős első szabadedzésen hibázott, a Charles Leclerc által a pályára vitt kavicsok takarításának idejére elrendelt piros zászlós megszakítás kezdetén a négyszeres világbajnok nem lassított le megfelelően, ezért a versenybírók háromhelyes rajtbüntetéssel sújtották.

A Red Bull-főnök Christian Horner így kommentálta volt pilótája megbüntetését: Ez egy pocsék szabály, de konzekvensnek kell lenniük, mert az meg bohózat lenne, ha egyik hétvégén büntetnének, a másikon meg nem. De sem a szabály, sem a büntetés nem jó. Már így is túl van szabályozva a Forma-1.