hirdetés

A makaói utcai pályán brutális balesetet szenvedett a tehetséges német pilóta Sophia Flörsch. Autójával egy ütközés után belerepült egy közvetítő állásba. A pilóta jól van de a gerince eltört.

 

flörsch macau versenyA 65. Makaói GP-n viszont ritkán látott vérfagyasztó bukást szenvedett el a Forma-3-as mezőnyben a 17 éves német pilóta, Sophia Flörsch, akinek Dallarája hatalmas sebességgel repült ki a pályáról.

Hogy pontosan mi történt, azt egy felvételen sem látni, egy lelátóról készített videón  is már csak az látszik, hogy a Lisboába már repülve érkezik meg a versenyautó, ami simán átszakítja a drótkerítést, majd a pálya melletti közvetítő állásba csapódva áll meg.

Egy másik, szintén néző által készített felvételen az látszik, ahogy a bódéba csapódva háttal érkezik a versenyautó, majd a pilótafülke is a bódénak csapódik, mielőtt újra a földre zuhant volna.

Nem sokkal az újraindítás előtt a futamon induló F3-pilóta, Ferdinand Habsburg azt mondta a közvetítésben, úgy tudja, Flörsch rendben van, később az FIA egy szűkszavú közleményben azt írta, hogy Flörsch eszméleténél volt, és kórházba szállították további vizsgálatokra.

A Makaói GP hivatalos közleménye szerint Flörsch mellett négyen sérültek még a balesetben, még egy pilóta, két fotós és egy pályabíró – mindenkit éber állapotban szállítottak kórházba kivizsgálásra.

Flörsch a kórházi jelentés szerint tudja mozgatni a végtagjait és magánál is van, de eltört a gerince. A két fotós egyike agyrázkódást szenvedett, a másiknak pedig a mája sérült meg, a pályabírónak pedig többek közt az arccsontja tört el.