hirdetés

Meglepetésre készül idén a Dunaferr férfi röplabda csapata az Extraligában. Az első vizsga a MAFC fiai ellen pedig igen jól sikerült, sok-sok izgalommal, mert bizony a meccs elött pár órával az újvárosiak nemrég érkezett és igazolt külföldi válogatott sportolóinak a pályára lépése is kétséges volt. Azonban minden megoldódott és bizony oktatták a budapesti ellenfelüket az Extraligás újoncok, élen az ausztrál klasszis Garrett Ethannel.

 

Az idei Extraligára nagy meglepetéssel készült a Dunaferr férfi röplabda csapata. koronavírus ide vagy oda az újvárosiak meglépték azt amire senki nem számított, komoly erőket és energiákat mozgattak meg, hogy megszerezzék kiszemelt külföldi válogatott játékosaikat. A Dunaferr elcsábította az ausztrál válogatott kiválóságát Garret Ethant és a kanadai nemzeti csapatból Blain Cranstont. A MAFC elleni derbi napok és órák azonban komoly izgalmakkal teltek, mert a két légiós a karantén és a hosszas , bonyolult és időigényes papírmunka miatt úgy tűnt pályára sem léphet. Az újvárosiak nagy bemutatkozása és meglepetése pedig bizony bizony megremegett. Azonban a meccs elött minden kész lett. Tomanóczy mester fiai pedig valóban sokkot okoztak a MAFC-nak. Tavaly a budapesti gárda simán verte az újvárosiakat erre azonban most esélyük sem volt. Az ausztrál Garrettel semmit nem tudtak kezdeni, a Dunaferr fiatal külföldi sztárja 15 napos karantén ide vagy oda, bizony parádézott az Extraliga nyitányán. Persze ehhez kellett a többi Dunaferres játékos is, de esélyt sem adtak a MAFC-nak. Az újvárosiak így simán 3-1-re hozták az első meccset és feltehetőleg további meglepetésekre készülnek.

Minden győzelemnek óriási jelentősége van, hiszen az növeli a csapat magabiztosságát, motivációját, önbizalmát, erejét. A mai sikerhez gratulálok a csapat minden játékosának és a stáb tagjainak! Ügyes játék volt a mai, bár az látszott, hogy ez a szezon első meccse volt. Az első két szettben kifejezetten taktikusan játszottunk, míg a harmadikban következett egy hullámvölgy. Ezt követően a negyedik játékra meg tudtunk újulni, ismét fel tudtuk pörgetni a játékunkat. Ennek köszönhető a mai győzelem.-nyilatkozta Tomanóczy Tibor a Dunaferr mestere.

A Dunaferr másik külföldi játékosa Blain Cranston most is pár percre pályára lépett, de ő a meccs előtti napon kezdte el az edzéseket, mert  karanténban volt. A kanadai válogatott röplabdás már most éreztette a játékával és megoldásaival, hogy a következő meccsen ő is komoly fejfájást fog okozni az ellenfélnek nemcsak az ausztrál társa.

A férfi röplabda nyitánya jól kezdődött és, ha ez a kezdet belegondolni sem merünk milyen parádés és parázs csaták várnak a Dunaferr ellenfeleire és mindenki pestiesen mondva felkötheti a gatyáját. Az MRSZ vezetése pedig örülhet , hisz a férfi bajnokság az Etxraliga színvonala ismét erősödik ráadásul egy újonc csapat  merész döntésének köszönhetően.

(turi )