hirdetés

Menesztette Carlo Ancelotti vezetőedzőt a Bayern München labdarúgóklub – értesült a német sajtó, amely szerint utódja Willy Sagnol lesz.

carlo ancelottiAz 58 éves olasz szakvezetőnek azt követően kellett távoznia, hogy csapata szerdán 3-0-ra kikapott a Paris Saint-Germain otthonában a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.  

Ancelotti távozásáról már korábban is cikkezett a német sportsajtó, mert a Bayern a nyári felkészülési mérkőzéseken sem volt olyan eredményes, mint korábban, a Bundesliga tabelláján pedig csak a harmadik helyen áll hat forduló után, miközben a trénert több játékos bírálta.   

A Juventus, az AS Milan, a Chelsea, a PSG és a Real Madrid korábbi edzője tavaly nyár óta irányította a münchenieket, akikkel idén tavasszal bajnok lett, a Német Kupában viszont csak az elődöntőig, a BL-ben pedig a negyeddöntőig jutott.   

A 40 éves Willy Sagnol játékosként 2000 és 2009 között erősítette a Bayernt, amellyel egyszer BL-t nyert, a francia válogatottban pedig 58 alkalommal szerepelt. Edzőként egy ideig hazája U21-es válogatottját irányította, majd a Girondins Bordeaux vezetőedzőjeként tevékenykedett, idén nyártól pedig Ancelotti munkáját segítette Münchenben.