hirdetés

A női kosárlabda NB I-ben szereplő Aluinvent DVTK a hivatalos honlapján jelentette be, hogy leszerződtette a cseh, olasz és török bajnokságot is megjárt, Euroleague tapasztalattal is rendelkező amerikai irányítót, Ashleigh Fontenette-et.

fontenette dvtk kosárMonica Engelman és Nagy Dóra súlyos sérülése miatt az elmúlt néhány mérkőzését irányító nélkül játszotta a DVTK, ami óriási hátrányt jelentett a riválisokkal szemben, éppen ezért égető szükség volt a poszt betöltésére.

Ashleigh Fontenette a sikeres középiskolai évek után a texasi egyetemen folytatta tanulmányait, ahol utolsó évében a BIG12 konferencia legjobb csapatába is beválasztották.

Az Aluinvent DVTK friss igazolása a szezont a világ egyik legerősebb női kosárlabda bajnokságában, Törökországban kezdte, ahol csapatában 15 pontot, 4 lepattanót és 4 gólpasszt átlagolt mérkőzésenként. A legjobb teljesítményét éppen a nagynevű Galatasaray ellen nyújtotta, amikor is 18 pontot, 10 gólpasszt és 6 lepattanót jegyezhettek fel a statisztikai lapjára.

Az elmúlt hetek sajnálatos sérüléshulláma miatt mindenféleképpen szükségünk volt egy olyan tapasztalt irányítóra, aki azonnal bevethető, játékban van, és magas szinten tudja pótolni hiányzóinkat. Több jó alternatíva közül azért esett a választásom Ashleigh-re, mert mind támadásban, mind védekezésben meg tudja valósítani azt, amit én szeretnék látni ezen a poszton. Biztos vagyok benne, hogy segítségével sokkal eredményesebbek leszünk a következő hónapokban, és előrébb lépünk a tabellán. Még egy magyar válogatott játékos leigazolásán dolgozik a klubvezetés, remélem rövidesen az ő érkezését is be tudjuk jelenteni és ezzel teljessé válik a keretünk a bajnokság második felére – nyilatkozta Stefan Svitek, az Aluinvent DVTK vezetőedzője az amerikai irányító szerződtetését követően.