hirdetés

Súlyos balesetet szenvedett a világbajnok autóversenyző Fernando Alonso. A forma 1 nagy visszatérőjét kerékpározás közben ütötték el Svájcban. Alonso Forma 1-es visszatérése így lehet csúszni fog.

 

Kórházba szállították Fernando Alonso kétszeres világbajnok Forma–1-es pilótát, aki kerékpározás közben szenvedett közúti balesetet Svájcban, írja a Sky Sports.

A motorsport.com szerint Alonsót elüthette egy autó edzés közben. A gazzetta.it arról ír, hogy Alonsónak eltörhetett az állkapcsa, de ezeket az információkat egyelőre nem erősítették meg más források. A motorsport.com szerint viszont több forrás is arról beszélt, hogy Alonsónak nincsenek súlyos sérülései.

Az Alpine (a korábbi Renault) Forma–1-es csapat annyit erősített meg a Twitterén, hogy Alonsót baleset érte egy svájci úton kerékpározás közben. Közleményük szerint magánál van, péntek reggel további vizsgálatokat végeznek majd el rajta. A csapat csütörtökön már nem ad ki újabb tájékoztatást.

Alonso két kihagyott szezon után térne vissza a hat hét múlva kezdődő 2021-es szezonban a Forma–1-be. Az elmúlt két évben többek között az IndyCarban versenyzett, és indult a Dakar-ralin is.

(Csákány)