hirdetés

Az év magyar sportbotrányának egyik főszereplője hiába tiltotta el a magyar szövetség 2 évre a sportolástól és edzéstől,  mégis vígan és eredményesen folytatja pályafutását a sportlövő világbajnok. Sidi Péter ugyanis román állampolgár lett.

Mint ismeretes a világbajnok sportlövőt a szakszövetsége igen gyorsan és kurtán, furán kicsinálta.

Sidit sporttársa Péni István panaszolta be miután doppingügybe keveredett Indiában. Majd jött a konfliktus a két sportoló között. —A Magyar Sportlövők Szövetsége (MSSZ) májusban függesztette fel Sidi versenyengedélyét, miután versenyzőtársa, Péni bejelentést tett a szövetségnél, mondván, az indiai világkupán valaki jogosulatlanul járt a szobájában, ezért, avagy szabotázs miatt lehetett pozitív a doppingtesztje. Az Újpest sportlövője nem nevezte meg az illetőt, a benyújtott bizonyítékai alapján a szövetség viszont egyértelműsítette, hogy Sidiről van szó. A bejelentést nyomozás, majd két fegyelmi tárgyalás követte, végül a szövetség a fegyelmi bizottsága első fokon egy évre, másodfokon pedig két évre tiltotta el a versenyektől, edzésektől és mindennemű sporttevékenységtől Sidit.

Sidi azónban miután kihagyta az olimpiát megtalálta miképp lőhet ismét. Ügy tudjuk Sidi állampolgárságot váltott, így lett román. A sportlövő elüldözéséért kár, így kényszerű lépését is sajnálhatjuk.

(Predrag Martity )