hirdetés

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel szerint le kell mondani az Orosz Nagydíjat az ukrajnai invázió miatt. Több pilóta is értetlenül nézi a háborús eseményeket. Lehet a Forma 1-es Szocsi futam is törölve lesz . Nos Oroszország sorra veszíti el a sportrendezvényeket.

 

Az orosz erők megszállták Ukrajnát Vlagyimir Putyin orosz elnök utasítására, aki szorosan kötődik országa F1-es futamához. Mindez megdöbbentetett sok versenyzőt is.

“Nem szabad mennem, nem megyek. Rossz olyan országban versenyezni, ahol az ártatlan embereket, ostoba okokból meggyilkolnak. Engem megdöbbentették” az ukrajnai események. -mondta az Aston Martin pilótája Vettel.

Az Orosz Nagydíjat a tervek szerint szeptember 25-én rendezik Szocsiban.

Az orosz Uralkali cég által szponzorált Haas F1-es csapat úgy döntött, hogy a szezon előtti tesztek harmadik napjára ledobják az orosz zászló színeit autójuk színéről, és sima fehérben futnak majd.

A Haas közleménye szerint: “Nikita Mazepin a tervek szerint fog vezetni a délelőtti ülésen, délután Mick Schumacher veszi át az irányítást. A csapatpartneri megállapodásokkal kapcsolatban egyelőre nem teszünk további megjegyzést.”

A világbajnok Max Verstappen azt mondta: “Ha egy ország háborúban áll, nem helyes ott versenyezni.”

A csapatfőnökök csütörtökön a spanyolországi szezon előtti teszteken találkoznak az F1 illetékeseivel, hogy megvitassák a helyzetet.

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke így nyilatkozott: “Szörnyű ez a helyzet. Nagyon szomorú. Jelenleg csak annyit tehetünk, hogy várunk, meglátjuk mi lesz.

( Balu )