hirdetés

Mániás depressziója miatt iszik és használ kokaint Tyson Fury, az angolok nehézsúlyú profi ökölvívó világbajnoka. Van baj bőven a profi sportolóval, aki nemrég mondta le a Kliskóval való párbajt és visszavágót.

fury-drog-metro-co-ukA Rolling Stone magazinban megjelent interjúban a Boksz Világszövetség (WBA), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) 28 éves bajnoka azt mondta, az orvosok szerint a bipoláris személyiségzavar egyik fajtájában szenved, mániás depressziós, s gondjai enyhítésére használ tudatmódosító szert, ugyanakkor teljesítményfokozót sohasem szedett.

Hétfőtől vasárnapig ittam és kokainoztam. Nem tudom elviselni a depressziómat, csak ha leiszom magam –nyilatkozta Fury, aki állítása szerint október elseje, azaz múlt szombat óta tiszta.

– Rengeteg kokaint szívtam, rengeteget. Miért ne tettem volna, az én életem, nem igaz? Azt csinálok, amit akarok, ez nem teljesítményfokozó – mondta az öklöző.

Fury tavaly novemberben nagy meglepetésre győzte le Klicskót, s hódította el a legendás ukrán öklöző vb-címeit, ám az idén előbb a júliusra kiírt visszavágót mondta le sérülés miatt, majd két hete az október 29-re tervezett összecsapástól lépett vissza meg nem nevezett egészségi gondjai miatt. A múlt héten aztán az ESPN amerikai sportcsatorna hozta nyilvánosságra a hírt, miszerint kokain nyomaira bukkantak a bokszoló egyik mintájában, s ezért nem állhat ki a Klicsko elleni csatára.

(Fotó: metro.co.uk)