hirdetés

A szerb labdarúgó-bajnokságban igen szépen menetelő vajdasági futball klub az FC Topolya az Újpest FC korábbi utánpótlás tehetségét , ma már a Vasas U19-es jobb és bal lábas hátvédjét figyeli. Az Esti Újság úgy tudja a Topolya kiszemeltje nem más mint Csákány Áron, akinek a dédszülei délvidéki származásúak, de Trianon miatt Magyarországra menekültek. A fiatal focista megtiszteltetésnek tartja már azt is, hogy egyáltalán sok más kérő mellett a Topolya vezetőségének is feltűnt.

 

A Vasas Akadémia U19-es csapata elveszítheti egyik alap játékosát a jobb és bal lábas hátvédet Csákány Áront. A fiatal futballista nemcsak hátvéd poszton magabiztos, de szélsőként is bevethető, hisz a tesztjei futásban bizony olyan kiemelkedően, hogy a magyar atlétikai válogatottba is beférne. A Dalnoki Akadémiában kezdő Csákány kapusként kezdte pályafutását de idővel játékos lett, pedig ígéretes kapus volt. Csákány nem szupersztár, ahogy mondja magáról, hanem inkább hajtós, küzdős, nem félős sportoló, aki alázattal dolgozik és edz, amit legfőképp a genetikának tud be. Dédszülei Montenegróból illetve Szlovákiából származnak, akik egész életükben küzdöttek és sosem adták fel. Dédnagyanyja Popovic, így az FC Topolya megkeresésének nagyon örül a Vasas U19-es játékosa.

Nagyon nagy megtiszteltetésnek tartom, az FC Topolya figyel és már édesapámmal is egyeztettek a vezetők. Én többet nem tudok és nem is mondhatok. Valóban örülök annak, hogyha esetleg próbajátékra meghívnak, hisz kvázi haza mehetek. A dédim ugyanis Popovits lányként Montenegróból származik. Játszottam már szerb tornán a Dinamo Star játékosaként, ahol olyan csapatok voltak mint a Hajduk Split, vagy a Partizán, és nagyon élveztem a szerb ellenfelek játékát, más mint az itthoni. Én nem tartom magam szuper tehetségnek de az akaraterőm, a szorgalmam, a sport iránti alázatom, a tudatosságom , s az, hogy a lefújásig hajtok a tudásom legjavával azt gondolom sokat jelent. A Vasastól sokat kaptam, akárcsak az ÚJPEST FC-től és a Dalnoki Akadémiától is. A Vasasnál játszani is megtiszteltetés számomra és, ha netán a Topolya leigazolna, az a Kubala Akadémia dicsősége és elismerése lenne. -mondta Csákány Áron a Vasas FC U 19-es játékosa.

Az Esti Újság úgy tudja, hogy bár Csákány Áron fizikai tesztjei és felmérési eredményei mind az Európai kiemelt szinteken belül van, a Vasas FC-nél nincs profi szerződése. Tavaly már az olasz élvonalban szereplő FC Crottone is is érdeklődött a Vasas játékosa után de a koronavírus-járvány miatt abba maradt minden.

A fiatal játékos édesapja magyar bajnok és magyar csúcstartó kerékpáros volt, aki az Esti Újság megkeresésére csak annyit mondott, hogy nagyon örül az FC Topolya megkeresésének és annak, hogy a fiát a vajdasági magyar csapat figyeli.

Gáspár Mihály vajdasági kollegánk és mesterünk meghallván a hírt nagyon boldog lett. egyrészt, mert a kis Csákányt ismeri, másrészt a szerb sportújságírás magyar etalonjának számító firkász az FC Topolyát imádja gyermekkora óta.

Én nagyon örültem, amikor Áronkáról megtudtam, hogy az FC Topolya figyeli. Ez egy remek klub a Vasas U19-es játékosa pedig csak jót tehet a csapatnak is és minden magyarnak. Árok Feri bácsi a klub volt elnöke régi jó barátom, remek ember volt és remek akadémiát tett össze a munkatársaival és Zsemberi úrral a tulajdonossal. Topolya pedig egy olyan magyar település a Vajdaságban, ahol a mai napig szinte mindenki beszél magyarul és egy kedves kisváros, holott  a lakosságnak csak a 40%-a magyar. -mondta Gáspár Mihály újságíró.

Mi szurkolunk a fiatal Vasas akadémistának .

 

(Turcsányi Egon )