hirdetés

A végletekig kiélezett mérkőzésen – horvátjainak remeklésével – győzött a Szeged a Zágráb otthonában a kézilabda BL-csoportkörben. Ezzel kisebb történelmet írta a Szeged, hisz Zágrábban eddig sosem tudott győzni.
szeged-pickhandballA férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2. fordulójában a MOL-Pick Szeged a számos horvát tehetséggel rendelkező HC Zagreb otthonába látogatott. A mérkőzés folyamán végig egymás mellett haladtak a csapatok, a legnagyobb különbség három gól volt a két együttes között, a 23. percben a Zágráb „húzott el” a Szegedtől, ám a remeklő – tavaly még Zágráb-mezben pályára lépő – Sandro Obranovic vezérletével a szünetben már 12-12-re állt a csata.

A második félidőben a Szeged másik horvát kézilabdázója, a kapus Marin Sego is belelendült, védései elengedhetetlenek voltak ahhoz, hogy a végjátékra előnnyel menjen be a Tisza-parti alakulat. A hajrában Jonas Kallman, illetve Mario Sostaric gyors góljaival kettővel elment a Szeged, a hazaiaknak innen már nem volt visszaút. Sego újabb zseniális védése és egy kétirányítós figura végén szerzett Obranovic-gól után a Szeged története során először – 26-24-re – győzött Zágrábban, tovább tapadva a Kielce-Vardar-Löwen hármasra.

A Telekom Veszprém után tehát a másik magyar csapat is győzött a legrangosabb európai kézilabdatornán, a két gárda eddig egymást másolja, mindkét csapat döntetlennel kezdett, majd most nehéz 60-60 percek után megszerezték első győzelmüket a szezonban.

(Fotó: illusztráció)