hirdetés

Brutálisan jó lesz a Real stadionja, de a Barcának sem kell szégyenkeznie majd. Nyilvánvaló, hogy a spanyol sportsajtó nem hagyhatta ki a ziccert, hogy górcső alá vegye a két gigaklub tervezett új stadionját. Az összehasonlítás eredménye nagyon döntetlenszagúnak tűnik.

real-stadionMiután a madridi városi tanács áldását adta a Real Madrid stadionjának, a Santiago Bernabéunak a teljes átépítésére, megkezdődhet az újabb versenyfutás az örök rivális FC Barcelonával, ahol már korábban eldőlt, hogy 2017 és 2021 között – ugyancsak teljesen – átépítik a Camp Nout.

A Barca új otthona lényegesen több nézőt fogadhat majd be – 105 ezret a madridi 85 ezerrel szemben. Mindkét stadion teljesen új külsőt kap, és míg a Bernabéu az elhúzható tetővel, addig a Nou Camp Nou a külső-belső LED-világítással igyekszik kitűnni. Barcelonában négy kivetítő lesz a legmodernebb fajtából, míg a fővárosban egy 360 fokos verzióval kápráztatják majd el a szurkolókat. Az ingyen wifit már meg sem kellene külön említenünk, de az is lesz.

És az ár: a 2017 és 2021 között épülő-szépülő új Camp Nou 390 millió euróba (kb. 119 milliárd forint), míg a 2020-ban átadni kívánt új Berabéu 500 millió euróba (kb 150 milliárd forint) fog kerülni – az előzetes tervek szerint.

S ami nagyon nagyon fontos, hogy a két csapat egy garas állami támogatást nem kapott a fejlesztésekre.