hirdetés

Csaknem hét év várakozást követően ismét magyar gól születhet a labdarúgó-Bajnokok Ligájában. A magyar válogatottban sajnos egyelőre főszerepet nem kapó Nikolics Nemanja ugyanis lengyel csapatával szerepel, akiket a magyar focista belőtt a BL-be.
nikolicsA csatár Nikolics Nemanja csapata, a Legia Warszawa a német Borussia Dortmunddal mérkőzik hazai pályán a csoportkör első fordulójában.
A magyar drukkerek legutóbb 2506 napja, 2009. november 4-én örülhettek azt köve­tően, hogy honfitárs betalált az elit sorozatban, akkor a debreceniek színeiben Rudolf Gergely volt eredményes az olasz Fiorentina ellen. A BL 2009/2010-es kiírása óta nem jutott be a csoportkörbe magyar együttes, de hazai focistával is csak elvétve találkozhattunk. Legutóbb a 2013/2014-es idényben Szalai Ádám lépett pályára a sorozatban a Schalke színeiben, a görög PAOK elleni playoff-visszavágón duplázni tudott, a főtáblás meccseken azonban nem szerzett gólt.
Nikolics legutóbb gólkirály lett a lengyel bajnokságban, és a 2016/2017-es kiírásban is remek formában futballozik, így a lengyelek elsősorban tőle várhatják a gólokat. A magyar válogatott csatár oroszlánrészt vállalt a BL-menetelésben: ötször talált be a selejtezők során, a bajnokságban háromszor, a Lengyel Kupában pedig egyszer volt eredményes.
– Nagyon várom, hogy bemutatkozhassak a Bajnokok Ligájában. A nehezén már túl vagyunk, hiszen bejutottunk a legrangosabb európai kupába. Természetesen tudjuk, hogy nem mi vagyunk a csoportunk esélyesei, de nem feltartott kezekkel lépünk pályára, nincs veszítenivalónk – mondta Nikolics.
A Legia és Nikolics már a főtáblára kerüléssel nagy sikert ért el, hiszen az elmúlt húsz évben egyetlen lengyel klub sem tudta beverekedni magát a BL-be. A Legia eddig több mint 3 milliárd forintot keresett a csoportkörbe jutással.