hirdetés

Bejutott Imre Géza az elődöntőbe a riói olimpia keddi férfi párbajtőrözők versenyében. A magyar az észt világbajnokot búcsúztatta nagy bravúrral.

imre géza-délmagyar

A negyeddöntőben a 2010-ben és 2013-ban világbajnok észt Nikolai Novosjolovval vívott a tavalyi év vb-aranyérmese, és 15-9-re nyert. Sokáig kiegyenlített volt a küzdelem, az első három perc után 3-3, a másodikat követően 7-7 állt az eredményjelzőn. Aztán egycsapásra megváltozott az asszó képe, Imre jól mozgatta ellenfelét és finom tusokkal elhúzott. Ebben a szakaszban Novosjolov csak két találatot tudott adni, s egy idő után már talán nem is hitt abban, hogy fordítani tud.

– Ha kívülről annak is tűnt, belülről egyáltalán nem volt egyszerű. Kétszeres egyéni világbajnokról beszélünk, borzasztó fizikum. Amikor az elején egyszer-kétszer megütötte a pengémet, úgy éreztem, hogy nagy gond van, azon gondolkodtam, hogyan fogom egyáltalán megtartani a pengémet, nem azon, hogyan adok tust. Szerencsére volt egy-két jó tusom, a végén pedig talán el is ment egy kicsit az önbizalma. Megtaláltam a vívása ellenszerét, nem adtam neki pengét, és ott hadakozott magával, szerintem – mondta Imre Géza.

Imre a 21 órakor kezdődő elődöntőben a világranglista éllovasával, a francia Gauthier Grumier-vel mérkőzik.