hirdetés

A Lyon újra szárnyal
2020-08-16 01:01

A Lyon újabb meglepetés skalpot gyűjtött be. A Juventus után a Manchester Cityt is kiütötte a francia alakulat , így két francia és két német csapat jutott a BL elődöntőjébe.

Ha az olasz bajnok és a világ egyik legerősebb keretével rendelkező Manchester City nem akadály, akkor bárkit legyőzhet ez a szervezett Lyon. Rudi Garcia csapata halmozza a meglepetéseket, aligha hitte bárki, hogy a Cityt 3-1-re legyőzik.

Az egész egyébként ott billent meg az égszínkékeknél, hogy hiába uralta a meccset a Manchester az elején, egy védelmi kihagyás után Cornet vezetést szerzett a Lyonnak.

A franciák ezzel megnyugodva húzódtak vissza és várták, hogy lecsapjanak a kontrákkal. Az első félidőben a Cityre rá sem lehetett ismerni, teljesen erőtlen volt. A szünetben viszont Guardiola aligha simogatta meg a tanítványait, a második játékrészben rákapcsoltak és De Bruyne egyenlített is.

Ekkor még bő húsz perc volt, alighanem mindenki arra gondolt, hogy bedarálják a Lyont, ahogy a PSG az Atalantát. Nem így lett, a védelem megint elaludt, Dembélé pedig eldöntötte a meccset.

Hatalmas meglepetésre nem City–Bayern elődöntő lesz, hanem két francia–német párharc.

(turi)