hirdetés

Ismét a legjobbak között a magyar hokisok. Utolsó meccsén győzelemmel fejezték be a magyar korongozók a szereplését Ljubljanában a divízió 1/A világbajnokságon. A feljutásunk ugyan már szombaton biztossá vált az A csoportba, de azért a Románia elleni diadal nagyon kellett. A feljutásunk után bejelentették Magyarország Szlovéniával párban megpályázza a 2023-as A csoportos világbajnokság rendezését!

 

2015 után ismét feljutott az A csoportba a magyar jégkorong-válogatott. Sean Simpson válogatottja már szombaton tudta, hogy mindenképpen a második, feljutó helyen végzett, de a Románia elleni mérkőzésnek így is volt tétje, a siker íze.
A végén 4:2-re nyertünk és így szépen búcsúztak a magyar fiúk Ljubljanától.

Hogy hol lesz a jövő évi A csoportos vb, az pár napon belül eldől. A pletykák szerint akár Budapesten is, hiszen az MVM Dome alkalmas jégkorong-mérkőzések lejátszására is, és második helyszínnek ott van a Papp László Budapest Sportaréna.

A Magyar-Román meccs érdekessége nemcsak a győzelem volt, hanem egy bejelentés is, hisz Kovács Zoltán a MAgyar Jégkorong Szövetség alelnöke bejelentette , hogy a 2023-as vébét megpályázzuk.

 

( Balu )