hirdetés

Az Újpest közel került ahhoz, hogy kiessen az NB I-ből és ezzel történelmet írjon, hisz erre sosem volt példa a lila-fehéreknél. A Kisvárda igaz a lilák egyik játékosának a kiállítása után ugyanis góllőtt és tartotta otthon a három pontot. Vignjevic mester pedig lassan kezdheti gyakorólni a varázsigéket, hogy csodát tegyen.

 

A tegnapi találkozó után, ismét két kiesés elől menekülő csapat találkozott egymással. Mindkét fél formáján megmutatkozott a kényszerszünet miatti kiesés, annak ellenére is, hogy az Újpest már játszott egy tétmeccset a héten. A mérkőzésen a fordulópontot egyértelműen Calcan kiállítása szolgáltatta, aki a szünetben állt be és 10 perccel később már el is hagyta a játékteret. Így a Derbi után egy újabb piros lappal gazdagodtak a lila-fehérek, akkor Burekovicot állította ki a bíró egy pontatlan szabadrúgás kombináció után, és így egyre nehezebb helyzetbe kerülnek. Ezután a Kisvárdának csak 7 percre volt szüksége ahhoz, hogy megszerezze a vezetést, Bumba volt eredményes a 63. percben. A mérkőzésen a legjobb teljesítményt azonban nem a játékosok szolgáltatták, hanem a Várkerti Vitézek, akik remek hangulatot teremtett.

A kisvárdai szurkolótábor remek hangulatot csinált, végig hangosan és változatosan szurkoltak. Igazi 12. emberként működtek a szurkolók, ezzel hozzásegítve a csapatukat a győzelemhez- Újra bebizonyosodott, hogy a szurkolók a legfontosabb szereplői a focimeccseknek.

Az 56. percben megállt a játék, a partjelző egyeztetett a bíróval. A visszajátszás alapján kiderült, hogy Protics és Calcan rángatni kezdte egymást, majd az utóbbi odacsapott kézzel, ennek lett az eredménye a kiállítás. Ezután nem kellett sok ahhoz, hogy az addig is fölényben játszó Kisvárda megszerezze a vezetést.

63. perc: Viana tudta átvenni a labdát két újpesti között, középen érkezik a labdára Bumba, aki megelőzi a védőjét és 6 méterről a bal alsó sarokba lőtte a labdát.

A Kisvárda ezzel a győzelemmel már nagyobb biztonságban érezheti magát, azonban egy igazán nehéz feladat vár a csapatra, a bajnoki címre hajtó Videoton otthonába látogat. Az Újpest a vereséggel igencsak nagy bajba került, hiszen egy 1 ponttal vannak a vonal felett. Nem vár egyszerű feladat a csapatra, egy fővárosi rangadó keretein belül látják vendégül a Honvédot.