hirdetés

A hír igaz Götze kidőlt
2017-11-27 16:28

Mario Götze idén már nem lép pályára. A Borussia játékosa a Schalke elleni mérkőzésen szenvedett bokasérülést.
götzeA német klub tájékoztatása szerint Götzére legalább hat hetes kihagyás vár, ami azt jelentei, hogy legkorábban januárban léphet újra pályára. A klasszis középpályás sérülése nem jött jókor: a Dortmund az utóbbi időkben pocsék formában van, novemberben egyetlen mérkőzést sem tudtak megnyerni.

Legutóbb a Schalke ellen játszottak 4-4-es döntetlent, méghozzá úgy, hogy a szünetben még 4-0-ra vezettek. Azon a találkozón egyébként Götze is betalált, ő szerezte csapata harmadik gólját. A 78. percben Gonzalo Castro váltotta, akkor még 4-2-re vezettek.

Götze sérülése tovább nehezíti Peter Bosz feladatát. A holland edző alatt hetek óta inog a kispad, hétvégén több sajtóorgánum is arról számolt be, hogy a Schalke elleni mérkőzés miatt menesztik a klub kispadjáról. Erre végül nem került sor, de valószínűleg több botlás nem fog beleférni.

Visszatérése óta egyébként nem a mostani volt az első sérülése Götzének, küzdött már vádli, térd és közelítő izom sérülésekkel is, a 2016/17-es szezon második felében pedig pályára sem lépett anyagcsere-problémák miatt.