hirdetés

Az orosz válogatott szépen búcsúzott a hazai rendezésű jégkorong-világbajnokságtól, miután a bronzmeccsen 7-2 arányban diadalmaskodtak az USA legjobbjai felett. Oroszország így a tavalyi ezüst után idén a harmadik helyen zárta a tornát, az amerikai játékosok pedig a tavalyi bronzot követően most érem nélkül mehetnek haza.

russia hoki

A mérkőzés elejét az amerikai válogatott kezdte aktívabban, öt percen keresztül beszorították a házigazdákat, de a hetedik percben mégis az oroszok szerezték meg a vezetést. Hosszú másodpercekig egyik csapat sem tudta megszelidíteni a korongot, de végül Kalinin hátraadta a játékszert Voynovnak, akinek messziről leadott lövése utat talált az USA kapujába (1-0).

A hálóőr nem tehetett a bekapott gólról, ugyanis semmit sem látott az előtte álló játékosoktól. A 14. percben Santinit állították ki az amerikai csapatból, és míg tegnap a finnek ellen öt emberelőnyös szituációból egyszer sem találtak be az oroszok, most egyből kihasználták az előttük adódott lehetőséget. Datsyuk adta keresztbe a korongot Mozyakinnak, aki elképesztő erővel lőtte ki a kapuvasat is érintve a jobb felső sarkot (2-0). Nagyon motivált és magabiztos orosz válogatottat láthattunk az első 20 percben.

A szünetet követően kiegyenlített játék folyt a jégen, de a 30. percben megint az amerikaiak hálójában kötött ki a játékszer. Pavel Datsyuk ismét fantasztikusan tette középre a korongot, ami a védők és a kapus között egyenesen Ivan Telegin elé került, ő pedig fél méterről könnyedén lőtt az üresen tátongó kapu jobb oldalába (3-0). Az oroszok ezt követően is hatalmas lendülettel rohamozták az amerikai kaput, aminek már három perc múlva meg is lett az eredménye, és egy villámgyors támadás végén Panarin hozta kihagyhatatlan helyzetbe Dadonovot, aki négyre növelte Oroszország góljainak számát (4-0).

A második harmadban csak úgy potyogtak a gólok, két perccel később ugyanis szépítettek az amerikaiak. Egy emberelőnyös szituációt sikerült kihasználnia az USA-nak, Warsofsky passzolta a korongot Vatranónak, aki nagyon szépen laposan kilőtte a hosszút (4-1). Az orosz válogatott viszont egy percen belül visszaállította a négygólos különbséget, Belov lőtte telibe a kapuvasat, a kipattanóra pedig az előbb asszisztot jegyző Panarin reagált a leggyorsabban és a korcsolyával levett korongot pár centiről bevágta a Kinkaid kapujába (5-1).

A záró játékrész elején még becsülettel mentek előre az amerikaiak, és a 44. percben ismét Warsofsky hozta helyzetbe Vatranót, aki megint szépen lőtt a házigazdák kapujába (5-2). Az oroszok azonban maximálisan ki szerették volna szolgálni a hazai közönséget, és az 54. percben Datsyuk harmadik asszisztjából Mozyakin megszerezte második gólját a találkozón (6-2). A végeredményt hét másodperccel a vége előtt egy emberelőnyből szerzett találattal Shipachyov állította be, így a házigazda orosz válogatott a tavalyi második helyet követően idén bronzéremmel zárja a világbajnokságot (7-2).