hirdetés

Hiába tiltakoztak a Düsseldorf ultrái végül megtartották a Puskás Akadémia és a Fortuna edzőmeccsét a német klub otthonában. Az ultrák persze készültek egy bájos kis transzparenssel, amely arról szólt, hogy a Fortuna szurkolók a homofóbia ellen vannak. A német szurkolók szerint egy autokrata, antidemokratikus intoleráns világnézeteket vall a Puskást alapító miniszterelnökünk Orbán Viktor.

A Puskás Akadémia sima 5-0-s vereséget szenvedett Düsseldorfban a Fortuna elleni edzőmeccsen. A mérkőzés nem is az eredmény miatt volt érdekes, hiszen teljesen tét nélküli találkozóról volt szó, és várható volt a két csapat közötti különbség is igen nagy tudásban és színvonalban. Sokkal inkább a Düsseldorf ultrái tették ezt a találkozót izgalmassá.
A Fortuna szurkolói a múlt héten nagyon kiakadtak azon, hogy Orán Viktor házi klubját hívja meg a csapatuk egy barátságos meccsre. A német klub szurkolói még levelet is írtak a csapat menedzsmentjének, amelyben azt kérték, legyen a vezetés olyan gerinces, hogy lemondja a meccset az „Orbán-csapat” ellen.

Mint írták, „a klub, melyet Orbán Viktor magyar miniszterelnök alapított, egy autokrata, antidemokratikus és intoleráns világnézetet szimbolizál. Ez a klub nem más, mint a korrupció terméke.”

Nos levél ide vagy oda nem törölték , így a Bundesliga 2-ben játszó klub szurkolói szép számmal ki is mentek a meccsre, viszont a magyar csapatot egy „Fortuna-szurkolók a homofóbia ellen” feliratú transzparenssel várták. Ezzel arra utaltak, ami ellen 38 ország budapesti nagykövetei is tiltakoztak a Pride-felvonulás előtt, hogy a magyar kormány a melegek elleni hergeléssel és a homoszexualitás és gyermekbántalmazás összekeverésével próbál politikai hasznos húzni az LMBTQ-mozgalomból.