hirdetés

Nem várt fordulat a férfi kosárlabda-bajnokságban. A Körmend hazai pályán ugyanis könnyedén legyőzte a címvédő Szolnokot, pedig  a Tisza menti alakulat már már úgy tűnt, felébredt Csipkerózsika-álmából, és behúzza a harmadik győzelmet. A másik párharcban az Atomerőmű kikapott a vendég Alba Fehérvártól az NB I elődöntőjének negyedik mérkőzésén. A Fehérvár így a döntőben van, kérdés, hogy Szolnokra utazgatnak vagy Körmendre.

körmend-vsanépe

A kupagyőztes Körmend az amerikai Parish Petty révén végig vezetett a nyitónegyedben, majd a folytatásban Wesley Channels második triplájával 18 ponttal elhúzott. A bajnok csapat a második játékrészben több mint hét percen át nem talált a gyűrűbe, és ebben a szakaszban mindössze négy pontot hozott össze. A 41-21-ről induló második félidőben folytatódott a szolnoki vesszőfutás, 25 pontos különbségnél a vasiak időnként már a közönségnek játszottak.

A meccs utolsó 10 percének nem maradt tétje, a Körmend könnyedén hozta a negyedik mérkőzést, így a 2-2-re álló párharc vasárnap dől el Szolnokon. A találkozó legeredményesebbje a körmendi Cole Dickerson lett 19 ponttal. Pakson az összesítésben 1-2-es hátrányban lévő hazaiak úgy őrizték végig előnyüket az első félidőben, hogy mind az öt büntetőjüket kihagyták. A nagyszünetben így is már 10 ponttal vezettek (39-29). A harmadik negyedben az ASE csak kilenc pontot szerzett, így a fehérváriak fordítottak, és a hajrá izgalmasan alakult. A zárópercekben fej-fej mellett haladt a két gárda, aztán a Fehérvár bizonyult hatékonyabbnak, így nagy csatában nyert, és 3-1-es összesítéssel jutott tovább a fináléba. A meccs legjobbja a 20 pontos paksi Lee Robinson volt.