hirdetés

Bár Tisza Tibor góljával korán megszerezte a vezetést a Debrecen az Európa Liga-selejtező mérkőzésén, ám a Torpedo Zsodino igazi helyzet nélkül tudta megfordítani az összecsapást és diadalmaskodott a Nagyerdei Stadionban. Kemény és váratlan pofon ez.

DVSC

A Nagyerdei Stadionban már két perc után gólt ünnepelhetett a debreceni közönség, ugyanis egy lefejelt labda után Tisza Tibor szerezte meg a vezetést egy megpattanó kapáslövéssel. Az első játékrészben sorra alakította ki helyzeteit a Debrecen, ám ahogy Castillon a 21. percben ordító helyzetből kapu mellé lőtt, úgy a többi nagy helyzet is kimaradt. Mindez azért volt csalódást keltő, ugyanis egy perccel később a semmiből egyenlített a Zsodino.

A második félidőben nem volt alaptalan a szurkolók reménye a vezető gól megszerzésére, elvégre ahogy az első 45 percben, úgy a folytatásban is végig a Debrecen nyomott és szögezte saját térfelére fehérorosz ellenfelét. Hiába azonban a mezőnyfölény, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat. A 88. percben érkezett a meglepetés. Klopockij 30 méteres szabadrúgása ugyanis a felső sarokban landolt. Persze a DVSC kapusa ezután halmozta a bravúrokat, hogy ne kapjanak több gólt, de a Debrecen rendkívül nehéz helyzetbe került így ezzel a vereségével.