hirdetés

Újabb meglepetés győzelmet aratott a Dunaferr férfi röplabdacsapata az Extraligában. Ráadásul Mészáros Döméék 12 év után törték meg a kazincbarcikai átkot, igaz igen szoros csatában és csak az ötödik játékban sikerült behúzni a meccset, ahol bizony még a csarnok vasszerkezete is a Dunaújváros ellen volt.

 

Bár nagy izgalommal és titkon győzelmi ambíciókkal várta a Dunaferr a Vegyész RC Kazincbarcika fiait az Extraligában sokan egy árva garast sem tettek volna az újonc csapat diadalára. Ráadásul 2008-ban nyert meccset utoljára a Dunaferr a barcika ellen, de Tomanóczy mester titkon legbelül hitt a győzelemben, sőt a csapata is.

Bár fej fej mellett haladt a két csapat sok hibát vétett a Dunaferr. A kanadai válogatott Blain Carnston már két szettet is játszott de még messze van a csúcsromájától ami érthető, április óta nem játszott a koronavírus miatt. Az ausztrál válogatott játékos Garrett Ethan pedig sérülten vállalta a játékot, mert tudta a győzelemért , ha csúszva mászva is de tenni kell.

Nos a csapatok idegjátékot játszottak egészen 2-2 ig. A barcika játékosain látszott, hogy 2-1-es vezetésnél ők nem az egálért küzdöttek, és jött a hirtelen halál a rövidített szett, amit villámjárttal vett a Dunaferr. A sérült ausztrál válogatott játékos is szárnyalt és mosolygott, sőt a meccsen a játékosokban végig hitet tartó Mészáros Döme is parádézott. Igen szárnyaltak az újvárosiak és már érezni lehetett itt ma ők az utolsó csepp vérükig is harcolni fognak, hogy az Extraliga második fordulóját is győztesen zárják.

Fura volt de egyben örömteli, hogy a Dunaújvárosi csarnok ismét zúgott a szurkolók hangjától. Bár messze nem volt teltház , de talán most már minden dunaújvárosi drukker, legyen az fiatal vagy szépkorú kimegy majd szurkolni, hisz a Dunaferr férfi röpisei úgy tűnik ismét fellendítik a sportéletet az egykoron szebb napokat látott Dunaújvárosban, ahol sikk volt jégkorong vagy épp női kézilabda meccsre menni. Most már sikk  röpi mérkőzésre menni.

Igen  a hét elején megsérültem az egyik edzésen , de vállaltam a játékot. Nem ment úgy a játék, mint múltkor, de hajtottunk a győzelemért.  Nekem úgy tűnt és a statisztikák is ezt mutatták, hogy mindenben jobbak voltunk a Kazincbarcikánál. Igen szoros meccset húztunk be, aminek nagyon örülünk, főleg úgy, hogy 2008-ban nyert utoljára a Dunaferr a vendégek ellen, én ezt a meccs elején tudtam csak meg. A tét így nagy volt. A csapat meccsről meccsre jobb, persze van még mit javítani a játékunkon. Azt hiszem fejben és lélekben mi akartuk az ötödik szettre jobban ezt a győzelmet.-mondta Garrett Ethan a Dunaferr ausztrál válogatott játékosa.

A Duanferr vezetőedzője bár volt miért izgulnia és a játékosai is gondoskodtak rendesen a szívinfarktusról, örült a győzelemnek.

Fantasztikus ez az érzés, hogy le tudtuk győzni a Kazincbarcikát. A sikert átérezni mindig fantasztikus dolog, melyet remélem, a jövőben is megélünk majd. A győzelmet az hozta meg, hogy a végén mi tudtunk jobban koncentrálni. Az még látszott mindkét csapaton, hogy a szezon elején járunk. Több olyan hibát is vétettünk, melyet a jövőben ki kell javítanunk. Az ilyen mérkőzések azok, melyeket közönség csalogatónak mondhatunk, így most azt kérem, hogy a következő fordulóra minél többen látogassanak ki.-mondta Tomanóczy Tibor, a Dunaferr edzője.

A Dunaferr valóban az Extraliga meglepetés újonc csapata, hisz két meccsből két komoly skalpot gyűjtöttek be. Legközelebb a Pénzügyőrt fiait fogadják, amely úgy tudjuk küzd a koronavírussal.

( cst )