hirdetés

Az eső miatt félbeszakadt a Mezőkövesd és a Diósgyőr találkozó  és majd egy órába telt mire a bíró engedélyt adott a folytatásra. Nos a pálya inkába hasonlított egy medencéhez, és lehet jobban is járt volna a Mezőkövesd, ha vízilabda találkozóval folytatják a meccset mert úgy némi esélye lett volna a döntetlenre. A Diósgyőr a második fordulóban 3 pontot szerzett és így a vereséggel induló bajnokit picit feledtetni tudja a szurkolóival.

Félidőben az újonc DVTK 2-0-ra vezetett, a második játékrész azonban csaknem egyórás késéssel kezdődhetett el, mert özönvíz zúdult a pályára. A Diósgyőr végül 4-2-re nyert a „vízilabdameccsen”.

Az első gól gyorsan megszületett, a DVTK a negyedik percben megszerezte a vezetést: Vancas bal oldali szöglete után Bárdos négy méterről fejelt a kapuba – 0-1. Ezután is a vendégek akarata érvényesült, letámadásaikkal nem hagyták kibontakozni a Mezőkövesdet, sőt újabb gólokat is szerezhettek volna.

Erre végül a 35. percben sor is került: Vancas a bal oldalon kapott labdát, befelé tolta, majd 16 méterről a bal alsóba lőtt – 0-2.

A szakadó esőben kezdett észbe kapni a Mezőkövesd, és az első félidő hajrájában már a DVTK térfelén zajlott a játék, az eredmény azonban nem változott a szünetig. Félidőben pedig nagy volt a bizonytalanság, hogy lesz-e folytatás egyáltalán. Akkora víz állt a pályán, hogy Vad II István játékvezető hiába ejtette le a labdát a pálya több pontján, az egyszer sem pattant fel.

A második félidő végül ötvenperces csúszással kezdődhetett el, de a cserejátékosok és a szakmai stáb tagjai nem a kispadokon foglaltak helyet, hanem a lelátón, mert a technikai zónát szó szerint elárasztotta a lehullott csapadék.

Az újrakezdés után megint gyors gól következett, de ezúttal a Mezőkövesd szerezte: Lukics fejese után Drazsics lőtt a jobb alsóba – 1-2. A pálya közel sem volt ideális a futballra, a labda sokszor elakadt a pocsolyákban, a körülményekhez a hazaiak alkalmazkodtak jobban. Ennek ellenére újra két góllal elhúzott a DVTK: a 68. percben Vancas beadásából a középen érkező Lukács lőtt a kapuba – 1-3.

Lukács duplázhatott is volna, de nem döntötte el a meccset, helyette Drazsics szerezte a második találatát, így a Mezőkövesd újra felzárkózott – 2-3. Két perccel később azonban csökkentek a hazai pontszerzési remények, Kállai megkapta a második sárga lapját, emberhátrányba került a Kövesd. Végül Edomwonyi góljával dőlt el a meccs, 4-2-re győzött a Diósgyőr.

A Mezőkövesd két vereséggel indította az idényt.