hirdetés

Pozitív lett a koronavírus tesztje, így be kell fejeznie a Giro d’Italia országúti kerékpáros körversenyt Remco Evenepoelnak, aki a vasárnapi, kilencedik szakasz megnyerésével az összetett élére állt. Így ennyi volt Evenepoelnak a Giro és el is felejtheti a verseny megnyerését.

„Nehéz szívvel kell bejelentenem, hogy ki kell szállnom a Giro d’Italiából, miután egy a Covid-19-re elvégzett rutinvizsgálat pozitív eredménnyel zárult” – mondta a belga sportoló Evenepoel.

A 23 éves versenyző az első és a vasárnapi – egyaránt egyéni indításos – szakaszt megnyerte a mostani Girón, melyen kilenc szakasz után az összetettben 45 másodperccel vezetett . A belga betegsége miatt új éllovassá lépett elő a brit Geraint Thomas.

Az olasz körversenyen hétfőn szünnapot tartanak.

A 106. Giro d’Italia mezőnye összesen 3489 kilométert tesz meg és 51 400 méter szintkülönbséget küzd le, amíg május 28-án célba ér Rómában.
Remco Evenepoelt tartották a Giro egyik legnagyobb esélyesének. Szombaton 14 másodpercet veszített előnyéből a rá veszélyes riválisokkal szemben, de azt már az első időfutamon megmutatta, hogy hihetetlenül erős ebben a szakágban.