hirdetés

A lakhelyelhagyási tilalom elrendelése mellett a bíróság a sportrendezvények látogatásától is eltiltotta a kilenc drukker

fradi késelésLakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a Budai Központi Kerületi Bíróság újabb kilenc olyan gyanúsított esetében, akik a gyanú szerint részt vettek november elején az FTC-DVSC labdarúgó-mérkőzés szünetében kirobbant verekedésben – derül ki a Fővárosi Törvényszék pénteki közleményéből.

Súlyos testi sértés és csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság miatt nyomoz ügyükben a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Az indoklás szerint szükséges, de egyben elégséges kényszerintézkedés a lakhelyelhagyási tilalom alkalmazása, a szökés és elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt.

 

A bíróság az ügyészi indítvánnyal szemben nem tartotta indokoltnak előírni, hogy a gyanúsítottak ne tarthassák a kapcsolatot a sértettekkel, mert ezt “ellenőrizni egyébként sem lehetne”, másrészt ez a szabály a távoltartás kényszerintézkedéshez kapcsolódik. A bíróság a lakhelyelhagyási tilalmat nyomkövető eszköz alkalmazásával rendelte el. A gyanúsítottak a végzés értelmében kötelesek magukat távol tartani minden sportrendezvénytől is.

Az ügyészség a Groupama Arénában történt verekedés ügyében őrizetbe vett emberek közül tovább kilenc esetében indítványozta a héten lakhelyelhagyási tilalom elrendelését, valamint azt, hogy tiltsák el őket sportrendezvények látogatásától a kényszerintézkedés idejére.

A bíróság két ember esetében már múlt héten lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

November 4-én, szombaton a Groupama Arénában megrendezett FTC–DVSC-focimeccsen FTC-drukkerek egy 30-50 fős csoport tagjaként rátámadtak a két férfira, akik közül az egyik könnyebb, a másik pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

Az időközben elkészült orvos szakértői vélemény szerint a súlyosan megsérült férfinél maradandó fogyatékosságot okozó sérülés esélye is fennállt, és kizárólag a véletlennek köszönhető, hogy végül ez nem történt meg. Emiatt már maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntett kísérlete is megállapítható – közölte korábban az ügyészség.