hirdetés

Marc Wilmots, a belga labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya azt nyilatkozta, hogy vasárnap este úgy fognak játszani, mintha egy nagy presztízsű csapat ellen lépnének pályára. Tisztában vannak vele, hogy az ő válogatottjuk az Eb ötödik-hatodik legesélyesebbje, de egy meccsen bármi megtörténhet. A párharcokkal vigyázniuk kell, mert a magyarok úgy harcolnak, mintha az életükért küzdenének – állítja Wilmots.

Marc WilmotsEgyre nő a ránk nehezedő nyomás, mert nagy az elvárás odahaza. A játékosok tisztában vannak vele, hogy ha kikapnak, mindent elvesztenek – hangsúlyozta. Arra a felvetésre, hogy csapata játékának minősége miatt kapott kritikákat, úgy reagált, hogy szerinte a semleges nézőknek tetszik az, amit a belgáktól látnak.

– Nem lehet azt mondani, hogy a belga válogatott rosszul játszik. Vannak variációink, a támadó középpályásaink szabadon mozoghatnak, persze labdavesztés után nekik is kötelezettségeik vannak. Ugyanakkor legyünk realisták és őszinték: csak a továbbjutás számít – szögezte le.

Wilmots szerint a torna eleje óta érzékelhető formajavulás, de egyéni szinten még jobb teljesítményeket vár, illetve bízik benne, hogy a labdajáratás az eddigieknél gördülékenyebb lesz, és hatékonyabban tud majd támadásba átmenni a csapata, mint tette azt az előző mérkőzésein.

– Vasárnap arra lenne szükség, hogy nálunk legyen a labda, kifárasszuk az ellenfelet, hogy aztán helyzeteket alakítsunk ki. Türelmesen, de gyorsan, a labdát a földön tartva kell játszanunk. És oda kell figyelnünk a párharcokra, mert a magyarok úgy harcolnak, mintha az életükért tennék – vélekedett.

Wilmots szívesebben játszana a spanyolokkal vagy az angolokkal, mint velünk.

A belga szövetségi kapitány ingerülten reagált az újságírók azon felvetésére, hogy szerencséje van a belgáknak, mert könnyű ellenfelet kaptak a magyarokkal. „Nem nézik az Európa-bajnokságot? Felejtsék el a papírformát, csak az számít, ami a pályán történik – felelte Wilmots. Szívesebben játszanék Spanyolországgal vagy Angliával, hiszen ez esetben kevesebb lenne veszítenivalónk. Egyébként csak az újságírók szerint könnyű az águnk. Látták a magyarokat Portugália ellen? Nagyon jó, gyors, agilis futballistáik vannak. Dzsudzsák Balázs, Szalai Ádám, Németh Krisztián… Csupa topjátékos, ráadásul rendkívül egységes csapatot alkotnak. Önök akkor is nevettek, amikor kikaptunk Walestől, de nézzék meg, most hol tart. Nincsenek már úgynevezett kis országok.”