hirdetés

A legjobb nyolc közé jutásért belgium–magyarország összecsapás lesz a Franciaországban zajló EB-n. A svédek kikaptak ugyanis Belgiumtól az E csoport utolsó mérkőzésén, ezzel Ibráék búcsúznak az Európa-bajnokságtól. A belgák hiába gyűjtöttek hat pontot, Olaszország jobb gólkülönbséggel csoportelső.

belgium-svédfország

A legfontosabb fejlemény, hogy Szalaiék egészen biztosan a belga brigáddal csapnak össze a hétvégén, hogy bejussanak a legjobb nyolc közé. Nem lesz egyszerű, de nem is lehetetlen. Legalábbis most úgy tűnik, hogy Kádáréknak semmi sem lehetetlen.

Annak ellenére, hogy a svédek játszottak az életben maradásért, az első félidőt inkább a belgák dominálták. Az igazán nagy helyzeteket Belgium tudta kialakítani, a svédek klasszisa, Ibrahimovics nem mutatott sokat. A félidő legnagyobb helyzete is Belgiumhoz fűzödött, a negyvenötödik percben, Meunier azonban ezt is kihagyta. A második félidőt a svédek kezdték aktívabb játékkal, veszélyes helyzetekig azonban nem igazán jutottak. A játékrész közepére a belgák is feléledtek, Lukaku óriási ziccert hagyott ki a 72. percben. Amikor bő tíz perccel később Nainggolan értékesítette a balról érkező beadást, látszott, hogy Svédország innen nem tud felállni. És valóban maradt a végeredmény: 0-1.