hirdetés

Dráma. Hétfő este Olaszországban játszott gólnélküli döntetlent a Squadra Azzurra és Svédország. Mivel a skandinávok megnyerték az első mérkőzést 1-0-ra, összesítésben is a sárgamezesek bizonyultak jobbnak, így meglepetésre ők jutottak ki a jövő évi világbajnokságra. 60 év után először az olaszok sem vébé szereplők.
buffon1958 után először rendeznek majd világbajnokságot az olasz csapat részvétele nélkül. A visszavágón hiányzott az átütő erő a hazaiak játékából, sőt még hálát is adhatnak Mateu Lahoz játékvezetőnek, aki két jogosnak tűnő tizenegyest nem adott meg a svédeknek. Matteo Darmian kezezése például teljesen egyértelmű volt.

Fordulás után nagy nyomás alá helyezte a vendégeket a Squadra Azzurra, de kevés nagy helyzetet dolgoztak ki a kékmezesek, ezeket pedig vagy Robin Olsen hárította, vagy maguk az olaszok szúrták el. Mindemellett ráadásul a skandinávok veszélyes ellentámadásokkal operáltak, pengeélen táncoltak az olaszok a második 45 perc során.

Az egyetlen gólt Marcus Berg szerezte a 82. percben, ám ezt a találatot a játékvezető nem adta meg les miatt – jogosan. A 91. percben aztán a hazaiak juthattak volna büntetőhöz: Andreas Granqvist combjáról a kezére pattant a labda, de a jelek szerint Lahoz eldöntötte, hogy nem ad hétfő este tizenegyest senkinek.

Az olaszok így kénytelenek voltak beletörődni a megmásíthatatlanba: két mérkőzés alatt egyetlen gólt sem tudtak lőni és hatvan év után kihagyják a vébét