hirdetés

A koronavírus okozta járványügyi helyzet miatt látogatási tilalmat rendeltek el a Magyar Honvédség Egészségügyi Központbjában, a gyulai, a békéscsabai és a mezőtúri kórházban. A szolnoki MÁV Kórház és Rendelőintézet valamennyi osztályán korlátozzák a látogatási időt, jövő hétfőtől pedig teljes tilalmat vezetnek be. Több egyetemen pedig találtak fertőzött diákokat nem is egyet.

 

Szerdától látogatási tilalmat vezettek be a Honvédkórházban; a korlátozás az intézmény valamennyi fekvőbetegosztályára és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyeire érvényes – közölte az intézmény.

A közlés szerint a látogatási tilalom érinti az intézmény Róbert Károly körúti székhelyét, a Podmaniczky és Szanatórium utcai telephelyét, valamint a hévízi mozgásszervi rehabilitációs intézetének két telephelyét és a balatonfüredi kardiológiai és rehabilitációs intézetet is.
Csütörtöktől szintén teljes látogatási tilalmat rendeltek el a koronavírus-fertőzések országosan növekvő száma miatt a Békés Megyei Központi Kórház gyulai és békéscsabai tagintézményében. Az Orosházi Kórházban már szerdától tilos a látogatás.

A Mezőtúri Kórház és Rendelőintézet valamennyi osztályán látogatási tilalmat vezettek be szerdától visszavonásig – közölte Csellár Zsuzsanna főigazgató az intézmény honlapján.

A szolnoki MÁV Kórház és Rendelőintézet valamennyi osztályán csütörtöktől a látogatási időt délután 16 és 18 óra közötti időszakra korlátozzák- közölte Rudner Ervin főigazgató főorvos az intézmény honlapján. A látogatók az intézménybe történő belépéskor kötelesek az orrot és szájat eltakaró maszkot használni és a kezüket fertőtleníteni. A beléptetési ponton ellenőrzik a testhőmérsékletet is. Szeptember 7-étől az intézményben teljes látogatási tilalmat vezetnek be.

Tizenkét hallgatót diagnosztizáltak koronavírus-fertőzéssel az Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. Az intézmény tájékoztatása szerint 11 hallgató otthon van, egyet azonban kórházban ápolnak. Azt is közölték, hogy szigorítottak a biztonsági előírásoko

Állítólag az egyetem kollégiumából összesen 35 diák van karanténban. Az NKE tanévnyitó ünnepségét kedden tartották, amelyen a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára, Orbán Balázs is megjelent.

A BGE több hallgatója is fertőzött. Sajnos az nem publukis egyenlőre, hogy hány diák beteg.

Kedden a Corvinus gólyatábora után tizennyolc hallgató vírustesztje lett pozitív.

( Ajtai )