hirdetés

Nem a kecskeméti volt az első eset, amikor egy gyanúsított vagy vádlott a mélybe veti magát. Mint ismeretes legutóbb kihallgatásra érkezett a Kecskeméti Rendőrkapitányságra az az 50 éves férfi, aki kedden nem sokkal délután egy óra után kiugrott az épület ötödik emeleti ablakából. Hasonló eset történt már a Teve utcai rendőr palotában is 1999-ben, de a Batman becenevű férfi túlélte az ugrást. A Fővárosi Bíróságon pedig ítélethírdetés után ugrott a mélybe 2005-brn egy vádlott, aki egy idős nőt erőszakolt meg.

 

A kecskeméti esettel kapcsolatban a rendőrségi közlemény szerint a férfi a zuhanást követően a helyszínen életét vesztette.

Az elhunyt nem állt kényszerintézkedés alatt, idézésre, kihallgatáson jelent meg a rendőrségen.-írta a Kecskeméti rendőr-kapitányság.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit.

1999-ben a Batman becenevű férfi öngyilkossági szándékkal vetette le magát a Teve utcai rendőrszékház nyolcadik emeleti függőfolyosójáról. A 24 éves, büntetett előéletű férfi, akit éppen kihallgatásra vittek túlélte a zuhanást. A férfi már korábban is öngyilkosságot kísérelt meg: elfogásakor nekiugrott a gödöllői rendőrkapitányság egyik ablakának, később a Gyorskocsi utcában borotvával összeszabdalta a kezét.

2005-ben a Fővárosi Bíróságon is tragédia történt. A nem jogerős ítélet után egy idős nő megerőszakolásával vádolt férfi vetette le magát a második emeleti tárgyalóból. Az öngyilkosságot a Kékfény stábja és a műsort kitaláló alapító főszerkesztője is látta, végig élte.

Sosem láttam ilyet, de az akkori nézőink sem, de a nagytiszteletű dr.Kalina bíró sem. Döbbenetes volt. Semmi előjele nem volt annak, hogy a vádlott kiugrik az ablakon, ami a nagy meleg miatt nyitva volt. A fiatal vádlott feltehetőleg ekkor fogta fel mit is tett az angyalföldi nénivel, akit a szexuális erőszak után egy kukába tett.- mondta visszaemlékezve az eseményekre Csákány Tibor főszerkesztőnk az Esti Újságnak.

( Turcsányi )