hirdetés

Megáll az ész. Mozgó templomként fog működni pénteken, június 10-én, a templomok éjszakáján egy prágai villamos. Minden bizonnyal ez világszám lesz.

prágai villamos templom

A mozgó templomnak berendezett prágai villamos este 18:00 és 22:00 óra között a cseh főváros nyugati és keleti része között jár majd, a Malovanka és a Cehovo námestí megállók közötti útvonalon. A speciális villamos az NK (Noc Kostelu-templomok éjszakája) kezdőbetűivel lesz megjelölve, és bárki felszállhat rá. A mozgó templomban kereszt és orgona is lesz, és az érdeklődőkkel a cseh katolikus egyház vezető képviselői fognak beszélgetni a vallásról és a kereszténységről egyaránt.

Csehországban nyolcadszor szervezik meg a Templomok Éjszakáját, amelybe több mint 1600 templom kapcsolódik be idén is. Tavaly ennél kevesebb templom kapcsolódott be a programba, de akkor is félmillióan keresték fel a szentélyeket, templomokat. A 10,5 milliós ország lakosságának kétharmada egy öt évvel ezelőtti felmérés szerint ateistának vallotta magát, ami sokkoló hír volt a különféle egyházak számára.