hirdetés

Meghibásodott egy tengerjáró hajó hajtóműve Norvégia partjai közelében, ezért a fedélzeten tartózkodó több mint 1300 embert ki kell menteni helikopterekkel.Úgy tudjuk 13 utas sérült meg, hárman súlyosan.

 

A Viking Sky nevű hajó irányíthatatlanul sodródott a szárazföld felé, és vészjelzést adott le. A hajó a Viking Cruises csoport tulajdona, és a vállalat weboldala szerint 930 utas fogadására képes.

A mentőhajók és helikopterek sorra indultak a Viking Skyhoz, a szárazföldön pedig előkészítették az emberek fogadásához szükséges létesítményeket – közölték a mentők.

A rendőrség kiemelte, hogy a tengeren óránkénti 70 kilométeres sebességű szél fújt a mentés idején.

A bajt az okozta, hogy a luxus hajó motorjai leálltak. Emiatt csak sodródott hosszú ideig. Időközben a legénység az egyik motort betudta indítani ezáltal a hajó irányíthatóbbá vált és sikerült olyan helyre navigálniuk a monstrumot, ahol le is horgonyoztak, így az utasok mentése valamelyest könnyebb lett de az erős óránkénti 70 km/h-val fújó szél így is megnehezítette a mentőalakulatok munkáját.

Úgy tudni minden utast épségben sikerült kimenekíteni a nagyszabású akcióban de 13 utas megsérült. Három kimentett állapota súlyos.