hirdetés

Már lesz motoros rali is, ráadásul vespás. Az autós Magyar Borok Útja Rallye két évtizedes hagyományaira építve június 3. és 5. között első alkalommal tartják meg a Motoros Borok Útja Rallye-t.

 vespa börzeMegay Róbert Péter, a szervezőbizottság elnöke kifejtette, a gentlemen élményverseny megrendezését évek óta tartó tervezés és hosszas előkészítő munka előzte meg.

Szeretnénk a borkedvelő üzletemberek egy újabb csoportjával, a motorozás szerelmeseivel is megismertetni hazánk szebbnél szebb tájait. A résztvevők a 400 kilométeres távot ezúttal is úgy teszik meg, hogy nemcsak a borvidékekre, a borászatokra és a kiemelkedő borokra koncentrálnak majd, hanem a felelősségteljes és biztonságos közlekedést is szem előtt tartják – mondta a főszervező.

Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke, a szervezőbizottság tagja felhívta a figyelmet, hogy idén már 20 motoros vesztette életét az utakon. Ezért a rendezvényt annak az üzenetnek a szellemében tartják meg, hogy „aki reggel elindul, az este épségben térjen haza a családjához.”

Komáromi Endre, a rali biztonsági főnöke kiemelte: két keréken nem olyan stabil közlekedni, mint négyen, s mivel így nagyobb a biztonsági kockázat, ezért az autós Magyar Borok Útja Rallye-tól eltérően itt most nemcsak a gépjárművezető, hanem az utas sem fogyaszthat alkoholt. Nagyon szigorú szondázás lesz a verseny során, amelyen nem a gyorsaságra helyezik a hangsúlyt, a borok kóstolására pedig délutánonként kerül majd sor.

A rali június 3-án, pénteken reggel 8 órakor rajtol a Kincsem Parkból. A mezőny tagjai azon a napon mátrai, szombaton pedig az egri borvidéket járják be, miközben tíz borászatot látogatnak meg, s emellett különféle tréfás és szellemi feladatokat is teljesíteniük kell majd. Vasárnap szabadprogrammal zárul a motoros hétvége.

A szervezők száz résztvevőre számítanak, akik hetven motorral vágnak majd neki a távnak. Az idén 70 éves Vespa motorgyár 50 jubileumi, egyedi gyártású robogót biztosít az indulóknak, a többiek pedig saját motorjukkal fogják teljesíteni a versenyt.

(Fotó: illusztráció, vespasborze.hu)