hirdetés

Miért fontos a kerékpáros ruházat? Szükséges akkor is beszerezned, ha nem versenyszerűen bringázol? A válasz: igen. A biciklis ruházat nem csak a kinézet szempontjából fontos, de funkcióját tekintve is elengedhetetlen lehet az aktivitástól függően.

 

Az utcai ruházattal szembeni előnyökhöz tartozik a kényelem és a légáteresztő volta. Abban az esetben, ha nagyobb távolságot teszel meg, esetleg hegymenettel megfűszerezve, akkor a tetőre felérve valószínűleg izzadtságban fog úszni a ruházatod és nem is fog megszáradni, hacsak le nem veszed magadról. Ennek következtében nem csak erős diszkomfortérzetet eredményezhet, hanem egy kisebb megfázást vagy tüdőgyulladást is könnyedén összeszedhetsz.

A kerékpáros ruházat egyedisége

A kerékpáros mezek speciális anyaguknak köszönhetően áteresztik a levegőt és felszívják az izzadtságot, összegyűjtik azt a testről. Hamar megszáradnak, így nem kell nedves ruházatban letekerni a táv másik felét. Mindemellett a kerékpáros nadrágok anyagukat tekintve elasztikusak, hozzásimulnak a bőrhöz, és taszítják az izzadságot. Sok esetben szivacsos betéteket helyeznek el benne a gyártók annak érdekében, hogy kényelmes legyen a tekerés, és egyik testrészedet se nyomja az ülés.

Azonban nem csak a nadrágok és a mezek támogatják a tekerést és segítik a komfortérzet kialakulását, hanem a kerékpáros kesztyűk is kifejezetten hasznosak lehetnek. Kesztyűket rövid és hosszú ujjas kivitelben is be lehet szerezni évszaktól függően. Azonban hosszú ujjas kesztyűkből nem csak téli, de nyári verzió is létezik, amelynek az anyagában van a legnagyobb különbség. Vékony kivitelének köszönhetően nem izzad bele a kéz, és minimális párnázottsága miatt nem nyomja a kezet sem.

Kamásli, hátizsák és a kerékpáros kesztyű

Kerékpáros kamásli beszerzése is hasznos lehet. Télen a hideg ellen, míg nyáron és ősszel kifejezetten az eső ellen jelent erős védelmet. Eső ellen nem csak a kamásli beszerzése hasznos, hanem különböző poncsók, szél- vagy esődzsekik, esetleg esőnadrágok megvásárlása is. Így abban a helyzetben, ha elengedhetetlen a biciklis helyváltoztatás, akkor sem kell bőrig áznod és veszítened komfortérzetedből.

A kerékpáros cipők használata is elengedhetetlen. A különböző aktivitásokhoz más jellegű cipőkre van szükséged. Nem mindegy, hogy mountain bike-ozáshoz vagy spinningeléshez használod.

A Bicajozz.hu kerékpáros ruházatának kínálatában biztosan megtalálod az igényeidnek megfelelő öltözetet.

A kerékpáros hátizsákok hosszú- és rövidtávú tekerés esetében is elengedhetetlenek, sokkal kényelmesebbek, mint a hagyományos társaik. Hátsó részük úgy lett kialakítva, hogy eltartja a táskát a hátunktól, így nem izzadunk le.