hirdetés

Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség S. Attila ellen. A férfi még 2003-ban ütötte el és ölte meg később T.Esztert.
tomap e gyilkosaA férfi a vád szerint 2003 szeptemberében gyilkolta meg a szép és törékeny Tompa Esztert. A szőke lányt Győr környékén mindenki kereste, az egész környéket megrázta az eltűnésének a híre.

Édesanyja csak pár évvel élte túl Esztert, súlyos beteg lett: minden nap csontsoványra fogyva ült a házuk udvarán és leste, nem látja-e véletlenül azt a piros autót, amit a rendőrség lánya eltűnése kapcsán körözött.

S. Attila éppen munkába indult, amikor egy évvel ezelőtt a rendőrök elfogták. Csendben beült a rendőrautóba, a kapitányságon pedig mindent bevallott.

Lánya a gyilkosság idején mindössze 4 éves volt – ő és a férfi felesége is csak ekkor tudta meg, hogy egy gyilkossal éltek együtt 13 éven át.

Kiderült: Attila véletlenül gázolta el a töltésen bicikliző Esztert, majd a csomagtartójába tette és egy erdős területre vitte. Amikor kivette a testet a csomagtartóból, látta, hogy a lány még él, vallomása szerint megijedt, hogy börtönbe kerülhet és elveszítheti állását ezért halálra verte a fiatal lányt. Ha nem bántja, Eszter túlélte volna…

A gyilkosság után a férfi egyenesen a kislányáért ment az óvodába: ugyanazok a kezek ölelték meg a gyermeket, amikkel korábban Esztert bántotta. Miután hazaért a kislányával, visszament a holttesthez és elrejtette.

A vádlott előzetes letartóztatásban van, tettéért életfogytiglant is kaphat.