hirdetés

Kiderítették a nyomozók mi okozta a váli légballon balesetet. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szerint a hőlégballon 63 éves pilótája hibázott és halt meg egy utasa így az ügyészségen a sor, hogy vádat emeljen. A pilóta feltehetőleg felfüggesztett büntetéssel megússza a tragédiát.

 

Amint arról a rendőrség korábban beszámolt, 2020. szeptember 5-én 18 óra 56 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Vál külterületén egy hőlégballon leszállás közben tisztázatlan körülmények között kigyulladt és mezőgazdasági területre zuhant. Abaleset során a légijármű egyik utasa, egy 58 éves asszony olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, míg a hőlégballon pilótája és további két utasa megsérültek.

A begyűjtött bizonyítékok alapján a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett halált okozó légi közlekedés veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a hőlégballon 63 éves pilótájával szemben.

A nyomozás során beszerzett szakértői vélemények több hiányosságot és műszaki szabálytalanságot is feltártak.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta a Székesfehérvári Járási Ügyészség részére – írja a police.hu

( Nagy Attila )