hirdetés

Az Európai Ügyészséghez való csatlakozásra gyűjtöttek aláírásokat az aktivisták az új Újpesti Piacnál, de megpróbálta őket a kerület Fideszes polgármestere az MTVA botrány kapcsán ismertté vált óbudai jegyzővel elküldeni. Nos a jegyző ezúttal nem tett semmit.

 

újpesti piacA fideszes Wintermantel Zsolt által vezetett újpesti önkormányzatnak úgy tűnik, nem tetszett, hogy a kerület tulajdonában álló piac előtt gyűjtöttek aláírásokat az ellenzéki pártok az Európai Ügyészségért való csatlakozásért.
Éppen ezért az újpesti városvezető az óbudai jegyzőhöz fordult segítségért, aki tavaly decemberben, amikor is az ellenzéki képviselők bementek az köztévé épületébe, hogy felolvastassák a tüntetők követeléseit, Kiss Anita egy érdekes és igencsak támadható birtokvédelmi határozatot adott ki, ezután a képviselők el is hagyták a székházat.

Nos a terv nem vált be. Így az újpesti piac előtti téren aláírást gyűjtő MSZP-s, DK-s, és momentumos aktivistákat elüldözése kudarcba fulladt. Hiába adta be a birtokvédelmi kérvényt az óbudai jegyzőhöz Wintermantel , ez esetben elutasította az önkormányzati tulajdonú piac kérelmét, mivel a jegyző szerint ebben az ügyben a gyülekezési törvény értelmében csupán a rendőrség járhat el.

Újpest jegyzője azonban nem tétlenkedett, figyelmeztetésben részesítette az ellenzéki pártokat, és kilátásba helyezte, hogy akár 2 millió forintig terjedő bírságot is kiszabhat, ha folytatják az aláírásgyűjtést a piacnál.