hirdetés

A biztonsági erők százezer tagját mozgósították vasárnap Franciaországban attól tartva, hogy a karácsonyi ünnepek alatt szélsőségesek terrortámadást követhetnek el. 

francia rendőrségA pótlólagos biztonsági intézkedés elsősorban a karácsonyi vásárokra, bevásárlóközpontokra, vallási épületekre, a tömegközlekedésre és a turisták által látogatott helyekre összpontosít.

A francia belügyminisztérium közleménye szerint a terrorista fenyegetések jelentette magasabb szintű veszéllyel összefüggésben 97 ezer biztonságit mozgósítottak vasárnapra és hétfőre.

A karácsonyihoz hasonló biztonsági intézkedést rendeltek el már decemberben a hanuka, az egyik legnagyobb zsidó ünnep idejére a vallási helyszínek környékén, valamint januárra az ortodox karácsony idejére is, hogy nyugodt körülményeket teremtsenek az ünneplésekhez.

A 2015-2016-ban elkövetett, több mint kétszáz halálos áldozattal járó szélsőséges merényletek nyomán az Emmanuel Macron francia elnök által elfogadtatott új terrorellenes törvény pótlólagos rendőri jogköröket teremtett.