hirdetés

Pilisszentlászló elesett nincs víz. Azonban Szentendre is szenved már de vannak még tartalékok. Van, ahol már tegnap esete óta nem folyik a víz a csapból, és ez vélhetően egy hétig így is marad. Sokak szerint a bajt meglehetett volna előzni, ha minden település felkészül a lakosság növekedésére és a hatalmas hőségre a vízművekkel közösen. Azaz illet volna bővíteni fejleszteni.

 

A Pest megyei agglomeráció egyre több területén jelentkezik vízhiány. Ugyan a főváros és az egyes kerületek igyekeznek a szomszédos települések segítségére sietni, egyelőre nem lehet látni a kiutat a szörnyű vízhiányból.

Pilisszentlászló magasabban fekvő részein már tegnap este nem folyik víz a csapból, és a lakosok azt az információt kapták, hogy ez jövőhét szerdáig valószínűleg így is marad.

Szentendrén is kialakult már vízhiány, ám még mindig jobban álltak tartalékokkal, mint szomszédaik.

Az emberek állítólag próbálnak segíteni egymásnak úgy, hogy a mélyebben fekvő utcák lakói felajánlották, hogy náluk meg lehet tölteni néhány kannát vízzel.

Nos lehet ezen vízkáoszt meglehetett volna előzni. Egyrészt ha időben fejlesztik az egyre több lakóval rendelkező települések vízhálózatát, vízellátását, víztározókkal és egyéb más módon most is lenne víz Pest megye településén. Azonban ezen fejlesztések elmaradtak. Nem tudjuk kinek lett volna a dolga ez, de feltehetőleg a vízmű cégeké, de csúnyán elfeledkeztek erről vagy épp ezen spóroltak ezen. Ráadásul a vízhiány is tudható volt, hisz a Dunának is a vízgyűjtő területe a meleg miatt megváltozott és kevesebb ügye a víz is,  mindezt pedig évek óta tudni.  Most pedig kapkodunk és majd lesz valahogy. Hosszú távon azonban a remény kevés lesz.

 

( Balu )