hirdetés

Bedobták irodájának ablakát Jávor Benedeknek, a Párbeszéd európai parlamenti képviselőjének. A liberális zöld politikus irodáját korábban is érte támadás és volt rá példa, fekáliával kedveskedtek neki. Az Uniós képviselő szerint rossz irányba mennek a dolgok és ezek rossz előjelek.

 

jávor irodaJávor feljelentést tesz a rendőrségen, de posztjában Orbánt, Rogánt, Gulyást „és a többieket” is felelősségre vonta.

Nem ez az első eset, hogy irodája vagy otthona ellen követtek el ismeretlenek támadást – számolt be róla Jávor. Korábban „Mocskos hazaáruló!”, „Megölünk, szemét!” feliratú cetliket dobáltak be az otthoni postaládájába (ezeket igyekezett elrejteni gyerekei elől), majd tavasszal emberi ürüléket helyeztek el irodai postaládájába. Ezután bemásztak Jávor irodai épületének kertjébe, és ürülékkel kenték be az irodája ablakát. Kedd reggel pedig kővel dobták be ugyanazt az ablakot.

Jávor posztjában azt írja, személy szerint nem ijed meg ennyitől, de szerinte „ez messze nem” róla szól.

És nem is szeretném ezt nagyon egyszerű politikai kommunikáció formájába kiszerelni. Annál sokkal nagyobb a baj. Akkora, hogy nagyon-nagyon szeretném barátilag megkérni Orbán Viktort, Gulyás Gergelyt, Rogán Antalt meg a többieket, hogy nagyon alaposan gondolják át, hogy pontosan meddig szeretnék elvinni ezeket az embereket? – teszi fel a kérdést Jávor.

A Párbeszéd politikusa az övéhez hasonló személyes támadásokat is felsorol, például amikor Ujhelyi Istvánt ábrázoló bábukat akasztottak a budapesti II.János Pál pápa téren, vagy amikor „újságírónak nem nevezhető kamerás alakok nyomulnak be Hadházy Ákos kertjébe , a gyerekei szeme láttára”. Vagy amikor annak az őcsényi panziósnak szúrták ki a kerekeit , aki tavaly vendégül látta volna a településre látogató menekülteket.

Kedves Orbán Viktor, és a többiek! Mit szeretnétek, mit, vagy kit dobjanak meg legközelebb? Mit, vagy kit akasszanak a jövő héten? Mekkora tömeg nyomuljon be képviselők családi házába? És ott meddig menjenek? A kertig? Az előszobáig? Vagy a gyerekszobát is keressék fel? Ott esetleg kombinálják is a kődobálós, szarkenegetős performanszokkal a benyomulást, ha már ott vannak? Mi az a határ, ameddig elégedetten hátradőltök, és olvassátok Török Gábor elemzéseit, hogy milyen jól sikerült tematizálni a közgondolkodást?

Milyen Magyarországot építetek?-írta Jávor Benedek, EP, politikus.