hirdetés

A fotózás alapja a fény, amit természetes vagy mesterséges forrásból nyerünk a tökéletes fénykép elkészítéséhez. A fényforrásoknak különösen akkor van jelentősége, ha nem kint a szabadban, hanem műteremben, lakásbelsőben és egyéb benti helyszínen dolgozunk.

 

A különféle világítástechnikai eszközök, mint a lámpák, reflektorok és a fényformálók mindennapi elemei egy fotóstúdiónak. Sokszor ezeket az eszközöket a profik is kölcsönzik, vagy a bérelhető stúdió felszereléseként használják. Természetesen számos kiadó műteremben lehetőség van stúdióvakuk bérlésére is, de az a jellemző, hogy mindenki saját vakuval érkezik a fotózásra.

A villanófény

A beltéri fotózás egyik elengedhetetlen kelléke a vaku. Típusra, méretre, kialakításra és tudásra is olyan sokféle található a piacon, hogy a számunkra megfelelő kiválasztása nem is egyszerű feladat. Minden fotósnak más szempont a fontos. Van, aki a konkrét feladatra keresi a vakut, mások egy már kipróbált gyártó, márka alapján döntenek.

A stúdióvakuk között találunk akkumulátoros és hálózati kivitelű villanófényeket. Mindezekhez számos olyan tartozék is beszerezhető, mint a különféle vakufejek, izzók, akkumulátorok, villanócsövek és védőkupakok.

Az MS vaku paraméterei

A Godox egyre szélesebb termékpalettája most egy újabb stúdióvakuval bővült. Az MS sorozat két hálózatról működtethető darabja 200 és 300 wattos kivitelben lesz elérhető. Az MS 200 és MS 300 villanófények kompaktok, kisméretűek, és időtálló kivitelben készültek. Ez a mini stúdióvaku – mindkét típus esetében – több szerepben is megállja a helyét. Tárgy-, stúdió- és portréfotózásra is egyaránt jól használható. A derítési és háttér világítási feladatokat is kiválóan ellátja.

Kezelése könnyű, vezeték nélküli vezérlése 16 csoportot és 32 csatornát képes kezelni, illetve kétféle CELL üzemmódban tud működni. A vakuerő, a beállító fény és a hangjelzés távkapcsolóval szabályozható. A gyártó X1, X2 és XPro vakukioldóival összeilleszthető, illetve más X-sorozatú Master villanófejekkel is kompatibilis. Bowens bajonettes, és tömege éppen meghaladja a 2,5 kilót. Stabil villanások és gyors újratöltés jellemzi.

A Godox kínálatáról

A Godox név egyet jelent a minőségi fény- és világítástechnikai megoldásokkal. A gyártó széles stúdióvaku kínálata ezzel a mini villanófénnyel még nagyobb lett. Pillanatnyilag 17-féle stúdióvaku sorozatot gyártanak, ami a bőség mellett egy kis zavart is okozhat az eligazodásban. Természetesen ez a széles körű választék nem probléma, talán a választást nehezítheti meg kissé. Aki az MS széria mellet dönt, az kedvező áron juthat hozzá egy egyszerű kialakítású, jól használható, nagy tudású hálózati villanófényhez.