hirdetés

Újabb halálos áldozatokat követelt a koronavírus Magyarországon. Így már 13 a halottak száma, a fertőzöttek száma vasárnapra pedig már 408-ra nőtt.

Elsőként Lakatos Tibor elmondta az Operatív Törzs tájékoztatóján, hogy a kormány rendeletének értelmében, a korházparancsonokok megkezdik a működésüket. A katonáknak a fő feladata a kórházak segítése a járvány kezelésében. Nem hozhatnak döntéseket orvosszakmai kérdésekben nem dönthetnek, tehetnek javaslatokat. Fő feladatuk a készletgazdálkodás ellenőrzése, gyors információáramlás biztosítása, a kórházak védelme.

Továbbra is szigorú szabályokat tartalmaz a kijárási korlátozás. A határokon továbbra is nyugodt a helyzet, a teher és személy forgalom is zavartalanul folyik-mondta Lakatos Tibor , ezredes.

Müller Cecília elmondta, hogy a két elhunyt egy 86 és 89 éves idős fertőzöttek, akik egyéb alapbetegségben is szenvedtek.
Várhatóan egyre több fertőzöttet fognak regisztrálni, sok az esetszám. A laborvizsgálatok száma is nő, hisz már 12108 vizsgálatot végeztek el. Az esetek 80%-a enyhe tüneteket tapasztalni, különösen ha egészséges a szervezet. Müller elismerte a vírus nem kímél senkit, és sajnos igenis vannak fiatal betegek.