hirdetés

A teljes ellenzék a Budai Várba hívta tüntetni híveit. Elötte a Lánchídon volt tüntetés. Több ezren voltak és végül vonultak át az ÁSZ elé.

 

tünti várTöbb tüntetést is szerveztek Orbán évértékelőjének napjára. A Lánchídat már reggel lezárták , igaz a rendőrség ezt nem akarta de pert bukott. A másik demonstráció a várnál kezdődött, s nem volt nagy tumultus.

A DK-s Varju László, Gréczy Zsolt, az MSZP-s Horváth Csaba és a független Hadházy Ákos is beszédett mondott, akit bár nem név szerint de Orbán Viktor csak le Pókemberezett az évértékelőjében.

A Köztársasági Elnöki Hivatal és a Miniszterelnökség épülete előtt tartott közös ellenzéki tüntetésen a szónokok pontokba szedték, hogy véleményük szerint milyen fontos témák maradtak ki a miniszterelnök beszédéből. A felszólalók egyúttal kiálltak az ellenzéki pártok egységes fellépése mellett.

Viszket-e a tenyeretek? – tette fel a kérdést a szocialista  Kunhalmi Ágnes. A válasz hangos fütyülés volt. Kunhalmi szerint az ellenzéki képviselőket azért büntették meg, mert nem fogadják el a “népnyúzó politikát”.

Továbbra is együtt kell működnünk a Fidesz önkénye ellen – mondta az első felszólaló, Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd képviselője.

A tüntetők, akik több ezren lehettek megérkeztek a tüntetők az ÁSZ épülete elé vonultak a várból és az MTA –nál is megálltak.

Szabad ország, szabad egyetem – skandálták a tüntetők, miután egy percre megálltak az MTA épületénél.

A Jobbikos, DK-s zászlókkal az élen megindultak a tüntetők tömeg az Állami Számvevőszék felé, ahol már rendőrök várták őket.