hirdetés

Demonstrációt szervez az Országház elé a Diákparlament január 19-ére, ahol az oktatási rendszer minőségére akarja felhívni a figyelmet a szervezők, akik több ezer résztvevőre számítanak. A megmozdulás címe: Ne menj suliba!

diákparlament gyetvaiFacebookon szerveződik a következő diáktüntetés, aminek helyszínéül ezúttal az Országházat választották a szervezők, az időpont pedig január 19-e. „Elegünk van, hogy a 19. századi egyetemes anyagot olyan részletezve tanuljuk, mintha tegnap történt volna és, hogy ezt 7, 8 vagy 9 órában kell megoldani” – hangzik a tüntetés tételmondata.

Gyetvai Viktor, a tüntetés szervezője szerint a fiatalságuk nagy része telik el azzal, hogy felesleges anyagokat túlrészleteznek, miközben tanulhatnák ezeket az ismereteket lényegre törően is. A szervező elmondta, azt szeretnék, hogy a változó világra készítsék fel őket.

Gyetvai leszögezte, az a céljuk, hogy meghallgassák őket, és induljon egy párbeszéd a szakma, a diák- és tanárszervezetek, valamint a döntéshozók között.
A tüntetésnek két része lesz, az egyik a délelőtti felhívás: ahogy az esemény címe is mutatja, demonstratív jelleggel nem mennek iskolába a csatlakozó diákok. Délután pedig a Kossuth térre várják mindazokat, akik nem értenek egyet az oktatási rendszerrel. A Parlament előtt diákok, tanárok és szülők is felszólalnak majd .