hirdetés

Budapesten több helyen is tiltakozások lesznek Erdogan elnök érkezése miatt. Mint ismeretes a török megszállás alatt tartott Észak-Szíriai Kurdisztán elleni katonai hadműveletet a magyar kormány is támogatja. Rengeteg a halott, akik Erdogan szerint terroristák, szerintünk csak kurdok. Az Európai Unió ugyanis egységesen el akarta ítélni a török hadműveletet, de Orbán Viktor ezt egyedüliként megvétózta.
Tiltakozni az alábbi helyeken lehet majd.

A Mi Időnk, a Szolidaritás az Észak-Szíriai Demokratikus Föderációval, Az antiterrorista Népi Védelmi Egységek – YPG magyar támogatói, Népszavazást az Alkotmányról és a Munka Törvénykönyvéről csoportok szervezésében délután kettőtől gyülekezik majd Budapest Blokádja az Oktogonon.

Ezután megindul az Amnesty International Magyarország, a Főnix Mozgalom és noÁr által szervezett menet a Vár felé.
Este hattól pedig az Új Alternatíva Párt szervezésében várják a tiltakozókat VI. kerületi Rippl-Rónai és Délibáb utcák sarkán, ahonnan az összegyűltek a török nagykövetség elé vonulnak majd, gyertyát gyújtva a kurd áldozatokért.

Emellett a miskolci Európa téren is szerveződik egy demonstráció, a Londonban pedig a magyar nagykövetség épülete előtt tiltakoznak az Orbán – Erdogan találkozó ellen egy szolidaritási flashmobbal.