hirdetés

Karácsony Gergely „közös sétára” invitálta a leghűségesebb szimpatizánsait a pesti alsórakparton vasárnap délelőtt 10 és 11 óra között, hogy együtt tiltakozzanak a kormány Budapestet érintő megszorításai ellen. Az akciót kvázi titkosan szervezték. A Stop-Budapest-adó  eseményen pár százan voltak.

 

Több százan jelentek meg a rakpart Lánchíd és a Magyar Tudományos Akadémia közötti részén azon az eseményen, amit Karácsony Gergely hirdetett meg de csak a leghűségesebb hívei között. Az eseményről ugyanis messengeren értesítették az erre érdemes Karácsony rajongókat.

Az akció során az MTA előtti sínek mellé a járdára fújták a „Stop Budapest-adó” feliratot, ezen kívül annyi történt, hogy a résztvevők „hajrá, Gergő, hajrá, Budapest” skandálással biztatták a főpolgármester.

A “Stop Budapest-adó” felirat egyébként először szombaton jelent meg a Városháza parkban kihelyezett plakátokon, melyeken azt magyarázta a budapesti városvezetés, hogy szerintük mennyi pénzt akar tőlük elvonnni a kormány.

A vasárnapi eseményre, ami eredetileg titkos akciónak indult, a portál információi szerint csetüzenetekben hívták meg Karácsony szimpatizánsait.

Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnök kérdésére elmondta: ez nem egy szervezett tüntetés, csupán egy egyértelmű kiállás a budapestiek védelmében.