hirdetés

Lehet szurkolni a Hold utcai piacon. Nem, nem focimeccs van, vagy pingpongbajnokság, hanem a világ egyik legrangosabb szakácsversenyének, a Bocuse D’Ornak az európai döntőjét izgulhatjuk itt végig. Rengeteg hazai és külföldi ínyenc várja az eseményt, akik nem csak a helyszínen, a Hungexpo területén biztathatják a 24 országból érkező tehetséges szakácsokat.

hold utcai bocuse d1or

A Hold utcai Belvárosi Piacon ugyanis ingyenesen látogatható Bocuse d’Or Szurkolói Központ létesül, ahol óriáskivetítővel, közösségi termelői piaccal, magyar gasztrofotó-kiállítással, élő zenével, szurkolói pezsgővel, vagyis igazi bulihangulattal várják a nagyközönséget szurkolni és szórakozni délelőttől éjfélig.

A népszerű gasztro- és delikátpiac éttermei a tőlük megszokott izgalmas fogásokkal készülnek. Pelmenyi, pastrami, lángos, osztriga, steakek és kolbászok egyaránt szerepelnek a színes kínálatban, akárcsak a méretes rántott hús (és fül), grillezett tengeri ételek, sütemények, valamint a vendégtermelők portékái. Mindkét nap délután öt óráig tart a verseny élő közvetítése, utána pedig a Belvárosi Cigányzenekar bárzenéje, majd DJ gondoskodik a hangulatról éjszakába nyúlóan. A gasztronómia Forma–1-ének számító esemény hivatalos after partyja is a Hold utcai csarnokban lesz május 11-én, ahol a versenyzőkkel is együtt lazíthat, koccinthat és kóstolhat a vendégsereg.

(Fotó: Nosalty)